Tänään oli ensimmäinen varmasttikkin normaali päivä. Aamulla heräiltiin ja palloiltiin pikkasen, jonka jälkeen mentiin tunnille. Tunnilla aiheena oli mainokset ja opettaja puhui todella hitaasti englantia. Hyvää englantia, mutta niin hidasta että ois tehny mieli ravistaa sen päätä. Katottiin vähä kuvia sen suvusta. Ihmeellistä ku jokainen opettaja haluaa näyttää melkeenpä koko sukunsa meille. Ei kyllä tapahtus suomessa. Ehkä maininta lapsistaan mutta siinä se. Ei tulis mainontaa isänsä ja äitinsä ammateista. Tunnilla katteltiin mainoksia ja tutustuttiin kiinan mainoslakeihin. Myöhemmin käytiin katsastaa isompi supermarketti, jossa alakerrassa on ruokatori, toisessa kerroksessa puljutori ja kolmannessa ja neljännessä ruokakauppa. Kala- ja lihatiski oli hiukan erilaisia niin valikoimaltaan kuin kooltaankin.

(Täältä löytyy näitä Chinglish esimerkkejä)

Iltapäivällä oli kiinankielen kuuntelutunnit. Opettaja puhu hyvää englantia eikä tän päätä tarvinnu ravistaa. Opittiin kuinka äännetään kiinalaisia sanoja ja yritettiin kirjottaa ylös yksittäisiä tavuja. Vokaalit on melkolailla yks yhteen suomalaisten kanssa, kaikki muut paitsi e joka lausutaan vähä niinkuin yy, jos näkisit jotain yököttävää kadulla ja ääntäsit kurkunpohjalla. Ensimmäinen tunti kesti vain kaks tuntia, mutta toinen oli pisin tähän asti. Se kesti sen 3h40min niinkuin niiden normaalisti pitäiskin.

Tuntien jälkeen lähettiin ettimään pankkia jossa vaihtaa rahaa ku nyt eletään Teron yaneilla. Eiköhän se olllut kiinni. Tuskin toinen päivä sen rahoilla haittaa. Päätettiin sitten porukalla mennä syömään. Jose jäi kämpille ja Tarhan tuttava, ehkä nimeltään Sarah, tuli hakemaan sitä shoppailee, mutta sitä ennen mentiin syömään. Käytiin opiskelijaravintolassa tai ainakin koulun omistamassa ravintolassa mikä oli kuin isossa urheilusalissa ois istunu, jossa oli paljon pöytiä. Ehkä Sarah tilasi meille kolme liha-ateriaa ja yhden kasvisvaihtoehdon. Täällähän ravintoloissa jaetaan ruoka kaikkien pöydässä olevien kesken. Kaikki paitsi riisi jota tulee jokaiselle pieni kulhollinen hintaan bout 15 senttiä. Nyt keskellä pöytää oli iso lasitaso jota pöyrittämällä pääsi haluamalleen kipolle. Kaikki siinä sitten taas tökki tikuillaan ku ei oikein tahtonut keltään onnistua. Ruokana oli sikahyvää hapanimelä possua, Kung Pow kanaa jota maistettiin jo aiemmin toisaalla, pikku paloja lammasta kuorrutuksella ja kaalia jossain ihme kastikkeessa. Täällä melkeen mitä tahansa lämmintä ruokaa tilattaessa ei tuu pettymään. Ei ainakaan vielä. Matthias oli vähän lirissä sillä tämä oli sen ensimmäinen kerta tikuilla syöden. Ateria kaikkineen maksoi yhteensä 71 yania. Jaettuna viidellä ja muutettuna euroiksi tekee se jotain 1,6 € ja maha tuli todella täyteen. On täällä vaan mukavaa, jos on joku joka osaa puhua kiinaa.