Taas alkaa uusi viikko ja eiköhän köhä yllätä. Sunnuntaina kurkussa tuntui siltä kuin siellä olisi ollut pari piikkipalloa. Nyt olo on jo hiukan paree mutta pallot on vielä paikallaa. En tiedä onko se saasteet, kuiva ilma vai joku muu mikä muutenkin ärsyttää kurkkua. Jatkuvasti pitäisi juoda, mutta ei jaksa kokoaikaa lipittää teetä. Aamulla olleet tunnit peruutettiin kymmenen minuuttia ennen tunnin alkua, jonka yleensäkkin piti alkaa myöhässä. Noh. Päätettiin Teron kanssa sitten ruveta metsästämään meille nettiä. Huoneisiin pitäisi saaha nettit kunhan maksaa etukäteen ja tekee sopimuksen. Odoteltiin alkuun meidän luokassa sillä meidän kaikkien piti saada myös opiskelijakortit. Chris oli luonnollisesti myöhässä sen 20min ja sen jälkeen päästiin hakemaan niitä kortteja. Aikamme seurattua, perille päästyä ja odotettua vihdoinkin päästiin ottamaan kuvat itestämme korttiin. Samalla kyseltiin Chrissiltä netin saanti mahollisuuksista. Muut on ostaneet jo nettitikut sillä muilla on mac koneet, jotka ei tue koulun verkkoa. Täällä moni jättää ostamatta macin, koska se ei tue moniakaan ohjelmia täällä. Mun ja Teron pc:lle pitää asentaa ensin ohjelma millä ottaa yhteyttä koulun verkkoon ja sitäkautta nettiin. Chris lupasi lähettää meille tiedoston iltapäivällä kun lähetetään sille ensin sähköpostiosoitteet.

(Koska ei saatu nettiä päätin pistää paikan sekasin. Normaalistihhan meidän huone ei tältä näytä)

Kortinhakureissun jälkeen mentiin kämpille palloilemaan ja ite kerkesin kattoa puolikkaan leffan kunnes uni tuli taas silmään. Torkkujen jälkeen olikin aika käyä hakemassa valmistuneet kortit, nettitunnukset ja kaiken sen jälkeen mennä tunnille. Opiskelijakortit saatiin ongelmitta ja nettiyhteydestä maksettiin 12€ joka kattaa 200h. Sen jälkeen mentiin vikkelästi oppitunnille. Tunnilla oli kiinankieltä ja kirjoitusta. Opettaja latelee hirveään tahtiin sanoja ja kirjottaa niitä taululle. Opettaja ei puhu kovinkaan hyvää englantia, mutta kuitenkin sen verran että selviää. Tero sanoi että kun yhen kiinalaisen kirjaimen sai kirjoitettua opettaja oli kerennyt kirjoittaa taululle jo kaksi muuta. Nyt pitäisi osata sitten seuraavalla viikolla noin 20 sanaa ja niiden oikeaoppinen kirjoitus. Saa nähä mitä siitäkin tulee. Viimeisellä tunnilla opettaja pisti kaikki taululle ja laittoi meidät piirtämään/kirjoittamaan hänen sanomia sanojaan kiinaksi taululle. Yhden yhdeksästä tiesin ja loput vakoilin muilta. Eipä tunnilla ollut aikaa oppia ku opettaja menee hirveää juoksulaukkaa eteenpäin. Hyvänä puolena voi pitää sitä että ikinä ennen ei opettaja ole kehunut mua käsialasta. Pitää varmaan opetella kiinaa, koska opettaja sanoi että kirjoitan kauniisti. No onpahan tullut tuokin nyt koettua.

(Naapurissa asentelevat turvallisesti ilmastointilaitteita. Ikkunan toisella puolella taitaa toinen tyyppi pitää jalasta kiinni ettei ukko tipaha.)

Tuntien jälkeen lähdettiin syömään ravinteliin taas samaa ensimmäisen päivän kung pow kanaa. Viisi tyyppiä sai mahansa mukavan täyteen annoksista jotka maksoivat noin neljä euroa yhteensä. Hintaa ei voi pitää pahana sillä mäkkärissä yksi tyyppi saisi mahansa täyteen sillä hintaa. Ruoka oli hyvin yksinkertaista, halpaa ja erittäin hyvää. Ruoan jälkeen mentiin Teron kanssa mielenkiinnolla kämpille ja silmissä hohti kokoajan vain netti ja yhteys ulkopuoliseen maailmaan. Perille päästyä ja oman netin tuurilla loihdittua piti pettymykseksi todeta että eihän se Chris mitään ohjelmaa ollut lähettänyt. Nyt ollaan taas ilman nettiä ja huomenna käydään vähän murahtamassa ja toivottavasti saadaan viimeinkin se netti tänne kämpille.