Toinen päivä kiinassa ja ihmettely jatkuu. Ihmettely jatkuu varmaan koko loppun ajan ku oon täällä. Hyvin sai nukuttua kovilla sängyillä, mutta klo 7 alkoi rakennustyömaalla vehkeet huutamaan. Eihän siinä kunnolla enää nukuttua saanu. Myöhemmin klo 9 mentiin kansainväliseen toimistoon Josen avustamana. Toimisto on sadan metrin päästä meidän kämpiltä. Paikalla tavattiin Lucy joka halus välittömästi meidän tekevän paperitöitä, kuten kaikkialla muuallakin minne me ollaan matkustettu.

Toimistolla tavattiin myös Chris, joka kuuleman mukaan valehtelee aina ku vaan joutaa ja mitään ei tapahu jos hommat jättää sille. Heebo on vastuussa kanssa kansainvälisten opiskelijoiden perehdyttämisestä. Esimerkkinä ei niin hyvästä hoidosta voidaan pitää sitä kun pari vuotta sitten Jose ja pari muuta sen kaveria oli vuorilla matkustelemassa. Tapahtu iso maanjäristys ja eiköhän pojjaat ollu järistyksen keskipisteen lähellä. Tiet meni poikki vuorille ja kukaan ei päässy viikkon pois. Meille Chris sano olleen huolissaan opiskelijoistaan ja varmistaneen heiltä että kaikki on kunnossa. Todellisuudessa Jose soitti Chrissille että ottaisi yhteyttä Yhdysvaltojen lähetystöön ja kertoisi että kaikki on kunnossa. Chris oli oikeasti unohtanu että pojat on matkustanu vuorille ja Josen kuunnellessa vieressä se myös unohti että myös hän oli paikanpäällä. Loppuun tää sankari oli vielä sanonut silloin aikoinaan että ”Good luck trying to contact embassy. Just get out from the mountains, we’ll contact them after that.” Tämä on sitä päin naamaa valehtelemista.

(Tämmösessä luokassa meillä on kaikki tunnit. Tämä kyseinen kampus on vanhempi ja täällä opiskelee vain viimeisen vuoden opiskelijoita.)

Koulussa vierailun jälkeen mentiin shoppailemaan paikalliseen supermarketttiin. Kaikki perustarvikkeet tuli hommattua, juotavasta pesuaineisiin. Kaikki täällä on melkosen halpaa, ehkä noin neljänneksen suomalaisista hinnoista. Ruokaa löytyy kaupasta, mutta yleensä porukka käy syömässä ravintoloissa iltasin. Päivisin napataan jotain katuruokaa tai vastaavaa. Kunnon ruoka-annos juomineen ja kaikkineen ravintolassa on noin kolmesta neljään euroon. Katukeittiöitäkin on kokeiltu ja maha on kunnossa. Sitä ollaan ihmetelty että vatsa tekee sulassa sovussa yhteistyötä. Kuuleman mukaan parhaat ruokapaikat on reikiä seinässä joitten ei uskos olevan ”ravintoloita”. Nyt on kokeiltu Kung pow kanaa, joka oli toodella hyvää. Vihanneksia, kanaa, pähkinöitä hapanimeläkastikkeessa. Kaikki ruokahan luonnollisesti syödään tikuilla. Vielä ei oo tullut ku pari kertaa vastaan tarve syödä tikuilla mutta siihen tottuu nopeaa.

(Paikallisia makuelämyksiä)

Kämppää tuli vaihdettua päivällä rakennustyömaan takia ja sen takia ku aurinkoisemmalla puolella taloa voi hyvällä tuurilla käyttää jonkun langatonta nettiä. Oma netti on työnalla ja sen varmaan saankin perjantaina, ehkä, tästä ikinä tiiä. Nyt siirron takia asutaan Teron kanssa samassa huoneessa mikä ei nyt haittaa kumpaakaan.

Illalla käytiin lähempänä Pekingin keskustaa, tai onko täällä nyt varsinaista keskustaa. Joka tapauksessa paikkaa, jossa on enemmän kauppoja kuin täällä. Sinne piti mennä kahdella eri bussilla ja metrolla kaikkien ihmisten tuijottamana. On tää hieno paikka ku kaupunki ei tunnu loppuvan vaikka kuinka kauan matkustaa. Aina mutkan jälkeen tulee lisää ja lisää 20-30 kerroksisia taloja normaalien kymmenkerroksisten lisäksi. Perillä oltiin ostospaikoista jossa oli paljon merkkiliikkeitä ja mikä parasta neljä kerroksinen Adidas kauppa. Siellä tulli pälläiltyä hetkinen ja ihasteltua adidaksen farkkuja. Matkalla ostettiin kiinalainen prepaid kortti. Hinnat meni paljolti puhelinnumerossa olevien numeroiden mukaan. Mitä onnekkaammat numerot sitä kalliimpi liittymä.

(Tällainen vaatimaton screeni löytyi kanssa kauppojen läheltä)

Illalla päätettiin lähteä viihteelle. Taksilla on helppo matkustaa sillä 8km matka on semmoisen 4€. Paikasta A paikkaan B pääsee helposti ja riippuen ruuhkasta nopeasti. Ongelmana tosin on paikan sanominen niin että kuljettajakin sen ymmärtää. Yöllä takaisin tullessa joutui käyttämään muutamaa välikättä, jotta päästiin takaisin kämpille

Seuraavan aamun tunnit meni väsyneesti. Aiheena oli tietokantojen tekoa ja niiden tärkeyttä sekä iltapäivällä Kiinan uudelleen muotoutumista. Takasi kämpille tultua nähtiin että uus opiskelija on tullut taloon. Nimeltään Matthias. Opiskelee Hollannissa ja on kotoisin Saksasta. Näyttää pikkasen  ruotsalaiselta, silmälaseineen. En vielä oo ottanu selvää mitä se on miehiään, mutta eiköhän se selviä vielä. Palloiltiin päivä käytävällä, käytiin ostamassa kanaa KFC:stä ja katottiin vanha nörttileffa poikien kanssa syöden kanaa.