Nyt on kyllä niin lusmuiltu että hävettää. V-loppuna tullu tehtyä varsinaisesti mitään muuta ku möllötettyä huoneessa ja surffailessa netin ihmeellisessä maailmassa. Tiukan palautteen takia olenkin ajatellut että jos sitä nyt yrittäs ainakin käyä jossain ku täällä kerta ollaan. Ensimmäisenä yrityksenä oli päästä läheiseen puistoon mutta sekin homma meni karille.

Lauantai iltana lähdettiin käymään tuulettamassa itteämme. On nämä juhlintakeskittymät sitten melkosia paikkoja. Tämä kyseinen paikka missä oltiin, nimeltään en muista, oli kuin etelä-euroopan kaduilla olisi tallustellu. Ravintolaa toinen toisen vieressä. Jos luo mieleensä mielikuvan paikasta niin ihan kuin Italiassa olisi ollut. No rahallahan saa. Tero oli melkoisella juhlatuulella ja matkalla tavatiin myös Josen ystävä Kolumbiasta.

(Pitäähän sitä poseerata kun mahollisuus tulee. Olo oli kuin Hollywuudissa konsanaan)

(Loppuillasta meitä viihdytti aito kiinalainen länkkäri omalla aksentillaan)

Koko v-lopun ja tänäänkin on keli ollut melkoisen kaamea. Lauantaina luin nelosen nettiuutisista että täällä on ollut hiekkamyrsky. Pihalle katottua ei mitään erikoista näkynyt, mutta sinne mentyä tuli huomattua että autot on ihan keltaisena hiekasta. Päivällä ja illalla on ollut ihan normaalit kelit. Tämä aamu on ollut pahin. Jos suomessa kaikki on valkoista niin täällä on keltaista. Pilvet ja koko ilma näyttää keltaiselta. Kouluun mennessä voi tuntea kuinka tukkonen ilma on. Pikaseen kaupasta aamupalan haettua huomasi kuinka yli puolella oli hengityssuojat käytössä. Lyhyt maks. 5min kävely pihalla tuntuu vieläkin sille tultua. Sama kun ajelis kuivalla kelillä nurmikkoa ja kaikki kuiva multa nousee henkeen. Hampaissa voi melkein tuntea narskuntaa. Onneks ne on lupaillut tämän loppuvan piakkoin niin voi jossain käydäkkin. Aivan ku se ois ollu esteenä mennä v-loppuna seikkailee kaupungille.

(Kuva on vierastalon yheltäsivustalta parvekkeelta otettu. Tuossa ilma näyttää pilviseltä mutta oikeasti joka paikassa oli semmoinen keltainen usva.)

Netin kanssa ollaan taasen saatu sählätä. Kiinalaiset taas ovat jättäneet oleellisia osia meille sanomatta. Eilen Terolla katkesi netti yhtäkkiä. Ruvettiin mielessämme laskemaan tunteja kuinka paljon ollaan sitä käytetty eikä mitenkään saatu 200h täyteen. Tänään käytiin kysymässä Chrissiltä oliko vika kaikkialla verkossa niin hän tokasi että ootteko lataillut tiedostoja. ”No tottakai me ollaan latailtu!” Eihän me nyt selvitä ilman uusinta narutoa. Selvisipä siinä sitten että mikäli netin käyttö on hyvinkin raskasta kuten meillä niin sepäs ottaa siitä lisämaksua ja pätkäsee netin poikkeen nopeampaa. Tässä nyt odotellaan että toimisto aukeaa ja päästään hommaamaan lisää surffailuaikaa.

Ihmisiä tuntuu kiinnostavan tuon Ruikun seikkailut niin kerrotaanpa siitä lisää. Kastetta se ei ole vieläkään saanu ja Tero tuntuu unohtaneen koko nimen keksimisen. Taitaa minun nimi jäähä vaikka se nyt mikään paras olekkaan. Aktiivinen konnahan tuo on. Toisin kuin Josen Squirt (nimetty Nemoa etsimässä elokuvan pienen kilpikonnan mukaan) tämä uiskentelee ja palloilee tämän tästä tuolla kulhossa eikä vain nuku. Mikäli sen ottaa käteen tuuppaa tuo yrittämään juosta karkuun. Eipä näistä olisi noin nopeiksi uskonut. Tyhmäkin se tahtoo olla tai vapaudenhalu järjettömän suuri, sillä jos pidät sitä käsissä etkä tajua ottaa sitä vastaan toisella juoksee se surmansuuhun olkoon tippuminen 5cm taikka se 5m.

Aamusella oli kiinan kieltä, en nyt muista oliko se kirjoittamista, lukemista, kuuntelemista vaiko puhumista. Kuuntelua se ei tainnut olla mutta loput kolme menee aina sekasin ku samoja hommia melkeinpä tehään. Ihan sama sanooko opettaja z, zh, c, ch, s, sh, q, j tai x. Suomalaiseen korvaan se kuulostaa kaikki samalta. Toisinaan sihistään vähä erimalliin ja toisinaan toiseen. Välillä irvistetään ku sanotaan kirjainta ja toisinaan tungetaan H:ta, joskus väännetään kieltä taakse ja toisinaan lausutaan ku Nylon Beat. Ota tuostakin nyt selvää. Opettaja lukee nuo nopeaa peräkkäin niin kuulostaa yheltä samalta S:ltä. Sitten lisätään vielä neljä eri äännettä kuinka noita, tai itseasiassa vokaaleja noiden perässä, voidaan ääntää niin siinä on Suomipoika sekaisin. Hitaasti lausuttuna nuo kyllä erottaa, mutta auta armias ku mennään normaaliin puhenopeuteen. Tähän lisätään ihmeelliset koukerot niin ihmekkään jos kieli on vaikeaa.